fbpx

Turkish Language Teaching New Releases

Η σειρά των βιβλίων Soru Örnekleri αποτελείται από πέντε βιβλία ένα για το κάθε επίπεδο. Κάθε βιβλίο περιλαμβάνει 8 υποδειγματικά τεστ για τους υποψήφιους που θέλουν να περάσουν με επιτυχία τις γραπτές και προφορικές εξετάσεις του İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ DİL MERKEZİ για την πιστοποίηση γνώσης της τουρκικής γλώσσας, σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς.
Τα τεστ  έχουν προετοιμαστεί από τους καθηγητές της  επιτροπής των εξετάσεων του Πανεπιστημίου.
Κάθε τεστ περιλαμβάνει τις δεξιότητες:
κατανόηση γραπτού λόγου (okuma-anlama)
παραγωγή γραπτού λόγου (yazma)
κατανόηση προφορικού λόγου (dinleme)
παραγωγή προφορικού λόγου (sözlü anlatım, karşılıklı konuşma)

Tο Tamam! είναι μια σειρά εγχειριδίων που απευθύνεται σε μαθητές και σπουδαστές που θέλουν να κάνουν εξάσκηση και να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους για την τουρκική γλώσσα. Το Tamam! έχει ως βασικό στόχο να εισαγάγει τους σπουδαστές στην διαδρομή τους για την εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας με τρόπο ολοκληρωμένο και ευχάριστο. Περιλαμβάνει πληθώρα ασκήσεων σχετικά με τα φαινόμενα που ο σπουδαστής συναντάει τον πρώτο χρόνο, δομημένες με βάση τη μέθοδο διδασκαλίας του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης, İstanbul Yabancılar için Türkçe.Το εγχειρίδιο αυτό δίνει έμφαση στις δυσκολίες που συνήθως συναντούν όσοι μαθαίνουν την τουρκική γλώσσα.Ποικίλη και σύγχρονη τυπολογία ασκήσεων που διατηρούν ζωντανό το ενδιαφέρον του σπουδαστή. Οι διαβαθμισμένες ασκήσεις του συμπληρώνονται με πίνακες και περαιτέρω επεξήγηση, όπου αυτό χρειάζεται.

Η σειρά Istanbul: Σετ Εκμάθησης Τουρκικών για ενήλικες από το İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ.Η σειρά εκμάθησης τουρκικών για ενήλικες αποτελείται από 5 σετ (Α1, Α2, Β1, Β2, C1/+). Το σετ για κάθε επίπεδο περιλαμβάνει αναγνωστικό (6 ενότητες),βιβλίο ασκήσεων και CD audio. Ασκήσεις εμπέδωσης (Çalışma Kitabı) με λύσεις στο τέλος του βιβλίου. Επικοινωνιακή και μαθητοκεντρική προσέγγιση. Το İSTANBUL  ακολουθεί τις δεξιότητες που ορίζει το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο για τις Γλώσσες.

“ABC TÜRKÇE”: Σειρά Εκμάθησης τουρκικών για παιδιά από το İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ.
Είναι σειρά εκμάθησης τουρκικών ειδικά για παιδιά και αποτελείται από 4 σετ που αντιστοιχούν στα επίπεδα: Α1.1, Α1.2, Α2.1, Α2.2.Κάθε σετ αποτελείται από αναγνωστικό (5 ενότητες + μία εισαγωγική), βιβλίο ασκήσεων και ηχογραφημένο υλικό που βρίσκεται στην ιστοσελίδα: www.abcturkce.com
• εξασφαλίζει στα παιδιά  την καλύτερη κατανόηση των θεμάτων.
• Σύγχρονη θεματολογία και χρήσιμο λεξιλόγιο της καθημερινής ζωής.

• Επικοινωνιακές και διαδραστικές μέθοδοι διδασκαλίας.
• Δραστηριότητες για την καλλιέργεια όλων των δεξιοτήτων, κατάλληλα προσαρμοσμένες στην ηλικία των μαθητών.Ασκήσεις εμπέδωσης και λύσεις στο τέλος του βιβλίου.
Η σειρά “ABC TÜRKÇE” ακολουθεί τις δεξιότητες  που ορίζει το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο.

Περιέχονται όλοι οι κανόνες της τουρκικής γραμματικής αλλά και στοιχεία του συντακτικού της τουρκικής γλώσσας. Η Τουρκική Γραμματική στα Ελληνικά μεθοδοποιεί και κωδικοποιεί όλα όσα λείπουν από αντίστοιχα βιβλία:

– Απλή και κατανοητή παρουσίαση των γραμματικών και συντακτικών φαινομένων στα τουρκικά.
– Σύγκριση – αντιπαραβολή με την ελληνική γραμματική
– Έμφαση στις γλωσσικές ιδιαιτερότητες που δυσκολεύουν τους Έλληνες σπουδαστές της τουρκικής γλώσσας.
– Το μόνο με αναλυτικούς πίνακες τουρκικών ρημάτων, προθέσεων και εκφράσεων
– Επιμελημένη γραφική παρουσίαση και παραστατικά διαγράμματα
– Απαραίτητο βοήθημα για τον καθηγητή και τον μαθητή μέσα και έξω από την τάξη

Leave a Reply

Discover more from Hashtag Education Ltd

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading